Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Najbolji ”budget” USB stickovi koje danas možete pronaći na tržištu!

Najbolji ”budget” USB stickovi koje danas možete pronaći na tržištu!

Dobar i kvalitetan USB stick je nešto što bi svaki korisnik računara trebao uvijek imati pri ruci.

 

Dobar USB stick znači da će korisnikovi podaci biti sigurno očuvani jako dugo vremena i da će ih korisnik, po potrebi, moći sigurno prebaciti sa USB medija na svoj računar, pametni telefon ili drugi sličan uređaj.

Vrijeme kada smo koristili CD-ove i DVD-ove sada je iza nas. Iako većina nas tu i tamo zna nešto ”spržiti” na DVD, USB stickovi su sve aktuelniji. Čak i sve veći broj računara, bilo da se radi o laptopima ili desktop računarima, dolaze bez optičkih čitača, što sugeriše korištenje USB i Cloud načina pohranjivanja podataka.

Kako odabrati najbolji USB stick, a da za njega ne morate izdvojiti previše novca? Danas je USB stickova na tržištu veoma mnogo, a kako pronaći one najbolje i koji su to najbolji i cjenovno najpristupačniji USB stickovi pročitajte u nastavku ovog članka.

Kingston Technology DataTraveler 100 Generation 3 USB flash drive

Prednosti:
Niska cijena,
Solidna količina prostora

Nedostaci:
Nije tako brz kao neki drugi USB 3.0 stickovi

Ako tražite USB stick čija će prva prednost biti pouzdanost, a druga niska cijena, onda bi Kingston Technology DataTraveler 100 Generation 3 USB flash drive mogao biti stick koji tražite.

Memorijom se nešto posebno ne ističe (64 GB), što nekima koji traže velike stickove može biti problem, ali bez obzira na to radi se o jednom od vrlo dobrih USB 3.0 stickova. Brzina zapisivanja podataka je 70 Mbps, dok je brzina učitavanja 150 Mbps, što je sasvim solidno, pogotovo ako se uzme u obzir cijena. Sve u svemu, vrlo dobar ”budget” USB stick.

Cijena: 9 USD

 

 

SanDisk Extreme CZ80 USB flash drive

Prednosti:
Povoljna cijena,
Visoke brzine zapisivanja i učitavanja podataka

Nedostaci:
Za malo više dolara možete dobiti puno brže stickove

SanDisk Extreme CZ80 USB flash drive takođe je jedan od cjenovno najpristupačnijih koje danas možete pronaći na tržištu. Ako tražite omanji stick i ako vam količina Gigabajta nije presudna stvar, već više ciljate na što bolju brzinu zapisivanja i učitavanja podataka (s obzirom na cijenu) i ako želite da vaš USB stick bude od provjereno dobrog proizvođača, onda biste trebali baciti pogled na ovaj. Jedna od definitivnih prednosti ovog sticka jeste ta što se on savija u tijelo kada ga ne koristite, što dodatno umanjuje mogućnost oštećenja.

Cijena: 10.25 USD

 

 

Verbatim Pinstripe USB flash drive

Prednosti:
Visok kapacitet za pohranu podataka,
Cijena je OK

Nedostaci:
Brzine zapisivanja i učitavanja bi mogle biti više

Verbatim Pinstripe USB flash drive će biti idealan za sve one koji traže malo veće, ali za to opet ne žele potrošiti previše novca. Prema nekim istraživanjima, ovo je jedan od cjenovno najpristupačnijih diskova s obzirom na omjer cijene i kapaciteta za pohranu, što nije daleko od istine.

Verbatim je nadaleko i naširoko poznat po proizvodnji kvalitetnih proizvoda, a ovaj stick je svakako jedan od takvih, čemu svjedoče i recenzije brojnih zadovoljnih kupaca. Jedini takoreći nedostatak ovog diska je njegova cijena. No imajte na umu da se radi o disku kapaciteta 128 GB. Ako želite, možete kupiti isti model, ali sa manjim kapacitetom, čime ćete uštedjeti (ako vam je ušteda na prvom mjestu).

Cijena: 20 USD

 

PNY Turbo 256GB USB flash drive

Prednosti:
Veliki kapacitet pohrane,
Cijena je i dalje pristupačna s obzirom na ono što nudi

Nedostaci:
Nema ugrađenu enkripciju

Za korisnike koji žele USB memoriju još većeg kapaciteta tu je PNY Turbo 256GB USB flash drive. Osim što se radi o USB sticku koji se može pohvaliti vrlo visokom memorijom, to je ujedno i memorija koja je, po nekim istraživanjima, jedan od najboljih USB stickova koji danas postoje na tržištu.

To se najviše može zahvaliti njegovim brzinama učitavanja i zapisivanja koje idu sve do 80 Mbps i 20 Mbps, ali i dizajnu, čime se dodirna strana memorije štiti na najbolji mogući način. Naravno, na tržištu ćete pronaći memorije sa većim brzinama zapisivanja i učitavanja, ali ako tražite USB memoriju koja spaja pristupačnost cijene, kvalitet, pouzdanost, optimalne brzine zapisivanja i učitavanja i ogroman kapacitet, onda bi PNY Turbo 256GB USB flash drive mogao biti vaš izbor.

Cijena: 33 USD

 

Patriot Viper Fang

Prednosti:
Vrlo izdržljivog dizajna,
Cjenovno pristupačan s obzirom na ono što nudi

Nedostaci:
Brzine su mogle biti i bolje

Patriot Viper Fang je USB 3.1 memorija (u potpunosti kompatibilan sa USB 3.0 i USB 2.0), osmišljen od strane vrlo poznatog i etabliranog proizvođača flash memorije. Zašto biste mogli kupiti jedan ovakav USB stick? Razloga je više. Jedan od njih je svakako memorija. Memorija je na tržištu dostupna od 128 GB pa sve do 1 TB (u opisu će biti navedena cijena samo za model sa memorijom od 128 GB), što ovaj stick čini idealnim za gamere i sve one koji to žele postati. Drugi razlog je materijal izrade diska.

Drugo što nikako ne bismo htjeli kod diskova (nakon toga da otkažu) jest da budu oštećeni. Kako bi se to spriječilo potrebno je i da sami pripazimo na rukovanje njima, ali tu takođe ulogu igra i materijal od kojeg je kućište sticka izrađeno.

Legura cinka i aluminijuma trebali bi osigurati da Patriot Viper Fang potraje vrlo dugo vremena, dok bi brzine učitavanja i zapisivanja podataka od 380 i 70 Mbps trebale zadovoljiti sve one koji žele stvari obaviti na brzinu. Posljednja, i nikako manje važna stvar je da ovaj stick dolazi sa petogodišnjom garancijom.

Cijena: 37 USD

 

SanDisk Ultra Fit CZ43 USB flash drive 

Prednosti:
Vrlo kompaktan i prenosiv,
Cjenovno vrlo pristupačan

Nedostaci:
Niže brzine učitavanja i zapisivanja

Ako tražite USB memoriju vrlo malih dimenzija, koju biste mogli utaknuti u svoj laptop ili tablet dok negdje putujete i usput nešto radite/gledate, SanDisk Ultra Fit CZ43 USB flash drive bi mogao biti idealan za vas. Radi se o malenom i jako prenosivom USB sticku (ali i sticku koji se vrlo lako može zagubiti), čime je on odličan izbor za sve one kojima su prenosivost i kompaktnost na prvome mjestu. Model od 32 GB koštaće vas 8 američkih dolara. Za sve one željne više Gigabajta, tu su modeli od 64 i 128 GB, po naravno višoj cijeni.

Cijena: 8 USD

 

PC Chip

Podijeli post