Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Starship je od sada glavni prioritet SpaceX-a

Starship je od sada glavni prioritet SpaceX-a

Nakon uspješnog lansiranja i spajanja Crew Dragon modula sa ISS-om, Ilon Mask, SpaceX CEO, najavio je da će u narednom periodu najveći prioritet za ovu kompaniju biti razvoj Starship-a. Najveća raketa koju je ova kompanija dizajnirala i napravila, namjenjena je za slanje ljudi na Mjesec, Mars, pa i dalje od toga.

Tri puta eksplodirala

Mask želi da se što prije finišira i testira ova rakekta, kako bi se što ranije obezbijedili preduslovi za njeno lansiranje. Ova raketa predstavlja budućnost kompanije SpaceX. Uspješan razvoj ove rakete značiće ne samo unaprjeđivanje istraživanja svemira, već i značajan korak u razvoju svemirskog turizma. Naravno, pod uslovom da se napravi primjerak koji neće eksplodirati, već zaista biti upotrebljiv u ove namjene.

Naravno, ovo ne znači da će SpaceX zapostaviti ostale projekte. Crew Dragon je ispunio svoju misiju – odveo je ljude na Internacionalnu svemirsku stanicu, ali još uvijek nije postao servis na regularnoj bazi. Do tog trenutka ostalo je još dosta posla i taj projekat sigurno neće biti zaustavljen.

Podijeli post