Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

5G cloud i AI (vještačka inteligencija) kreiraju novu vrijednost i razvijaju digitalnu ekonomiju

5G cloud i AI (vještačka inteligencija) kreiraju novu vrijednost i razvijaju digitalnu ekonomiju

Liang Hua, predsjednik Upravnog odbora kompanije Huawei, održao je uvodni govor drugog dana GTI samita, koji se ove godine realizovao online. Liang je govorio o tome kako industrija informaciono komunikacionih tehnologija (IKT) može da koristi 5G, cloud servise i vještačku inteligenciju kako bi doprinijela digitalizaciji drugih idustrija, objedinjavaju standarda bežične tehnologije i promociji saradnje širom globalnog 5G lanca vrijednosti.

Liang je objasnio konekciju između 5G, cloud computing-a i vještačke inteligencije, kao i način na koji se oni međusobno upotpunjuju, rekavši: „5G, cloud i vještačka inteligencija će uskoro postati dio gotovo svake industrije i uticaće na brži razvoj tehnologije i povećanje efikasnosti.

Zajedno kreiraće novu vrijednost.“ Na kraju svog izlaganja, Liang je istakao posvećenost kompanije Huawei otvorenosti, saradnji i zajedničkom uspjehu i naglasio da će Huawei nastaviti da radi sa svojim partnerima, uključujući i GTI, na pokretanju 5G inovacija i razvoju industrije, obezbjeđujući svima 5G i kreirajući novu i veću društvenu vrijednost.

cellit.in 

Podijeli post