Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Spotify konačno stigao u zemlje regiona, među kojima je i BiH!

Spotify konačno stigao u zemlje regiona, među kojima je i BiH!

Spotify se proširio na 13 dodatnih tržišta. Od danas, 14. jula, fanovi muzike u Bosni i Hercegovini, Bjelorusiji, Srbiji, Hrvatskoj, Kazahstanu, Moldaviji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Rusiji, Sloveniji, Ukrajini, Albaniji i Kosovu mogu da se registruju na platformu, navodi se u zvaničnom saopštenju. Sa širenjem, aplikacija za striming dostupna je u 92 zemlje širom svijeta.

Usluga Spotify za slušanje domaće i strane muzike dostupna je besplatno, a uz pretplatu na Spotify Premium dobija se verzija bez oglasa. Kako se navodi u saopštenju, „korisnici mogu da se pretplate na Spotify Premium po cijeni od 4,99 evra mjesečno, dok je Premium Family paket dostupan je za 7,99 evra mjesečno. On uključuje šest članova porodice koji žive pod jednim krovom. Takođe postoji opcija za Spotify Premium Duo (6,49 evra) što je paket za dvoje”.

Sve u svemu, Spotify kaže da ovaj potez omogućava pristup 250 miliona potencijalnih korisnika. Ipak, Rusija je naročito kritično tržište za kompaniju. Prema podacima Međunarodne federacije fonografske industrije (IFPI), približno 87% ljudi u Rusiji strimuje muziku putem interneta. To čini ovu istočnoevropsku zemlju 17. najvećim striming tržištem na globalnom nivou i sprema se da uđe u prvih 10 do 2030. godine. Dakle, kao što možete da zamislite, Spotify ide putem da svoju platformu učini privlačnom ruskim korisnicima.

Striming gigant trenutno ima 286 miliona korisnika

Pored lokalizacije svojih veb i mobilnih aplikacija, Spotify pokreće gotovo 100 uređenih plejlista napravljenih posebno za tržište. Na spiskovima za reprodukciju izabranih žanrova naći će se i lokalni izvođači zajedno sa svojim međunarodnim kolegama. Primjetno, jedna stvar koju ruska verzija Spotify-ja neće uključivati pri pokretanju su podcast-i. Oni su značajan dio Spotify-jevog plana da postane profitabilan. Kompanija je rekla Reuters-u da tržište podcasta u Rusiji „nastaje”.

„To će biti važno za nas tokom vremena“, rekao je Gustav Gyllenhammar, potpredsjednik kompanije za tržišta i rast pretplatnika. Kao dio današnje najave, Spotify je podijelio i nove brojeve korisnika. Striming gigant trenutno ima 286 miliona korisnika i 130 miliona Premium pretplatnika. Prije nešto više od godinu dana, Spotify je prešao prag od 100 miliona pretplatnika i ukupno 217 miliona korisnika.

PC Press

Podijeli post