Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Viber omogućio da kreirate sopstveni GIF

Viber omogućio da kreirate sopstveni GIF

Rakuten Viber , jedna od najvećih aplikacija na svijetu za razmjenu poruka i laku komunikaciju, objavila je lansiranje svog GIF kreatora, omogućivši tako korisnicima da naprave zanimljive GIF-ove i pošalju ih svojim prijateljima i porodici. Kako potreba za brzom razmjenom poruka raste širom svijeta, nova Viber opcija je pravi dodatak grupnim video pozivima, kao i grupnim četovima za do 250 ljudi, te grupnim pozivima za 20 sagovornika. Novi GIF kreator lansiran je za iOS, dok će na Android uređaje stići narednih sedmica.

Često nam je teško da dešifrujemo nečiji ton i raspoloženje putem obične tekstualne poruke. Emotikoni pomažu, ali i dalje postoji određena granica u tome koliko se može prenijeti samim tekstom. Novi Viber personalizovani GIF-ovi, uz već postojeću opciju kreiranja sopstvenih stikera, učiniće razmjenu poruka lakšom, ekspresivnijom i preciznijom nego ikada.

Korisnici Vibera mogu da naprave GIF tako što će u bilo kom četu kliknuti na kameru, potom odabrati GIF opciju i snimiti kratak video, ili odabrati već postojeći snimak iz galerije i pretvoriti ga u GIF u obliku bumeranga, ubrzanog snimka, ili ga pustiti unazad.

 

Da bi od videa napravili GIF, korisnici treba da:

  • Isijeku video i odaberu dio koji žele da pretvore u GIF.
  • Odaberu u koji tip GIF-a žele da ga pretvorite – od bumeranga do beskonačnog ponavljanja, puštanja unazad, usporenog snimka ili ubrzanog 2 ili 4 puta.
  • Stilizuju GIF tekstom, pomoću raznih fontova i boja, kao i crtežima ili stikerima.

 

“Naša primarna misija u Viberu je da korisnicima pružimo svaku mogućnost za sigurno i kreativno izražavanje prilikom brze razmjene poruka, pogotovo u ovim izazovnim vremenima.

Kako u Viberu volimo da kažemo, ako se emoji koristi kao zamjena za rijieč, GIF-ovi i stikeri mogu da zamijene cijele rečenice – pogotovo sada, s novim GIF kreatorom, komunikacija će biti preciznija i još zabavnija”, rekao je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.

IT Svet

Podijeli post