Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Samsung predstavlja Odyssey G7 gaming monitor

Samsung predstavlja Odyssey G7 gaming monitor

Kompanija Samsung Electronics predstavila je inovativni gaming monitor Odyssey G7, koji je prvi put predstavljen u Las Vegasu na najvećem sajmu potrošačke elektronike CES 2020. Ovaj uređaj predstavlja autentičan iskorak na polju igara, kombinujući do sada najzakrivljeniji ekran s najboljim performansama u klasi.

Odyssey G7 pe prvi svjetski monitor od 1000R, što znači da ima polumjer zakrivljenosti od 1000 milimetara. Dolazi s kombinacijom snažnih performansi, kao što su brzina odziva 1ms, brzina osvježavanja ekrana na 240Hz i kristalno jasna QLED slika koja će gamerima pružiti nezaboravno iskustvo. Učinkovitost ovih monitora potvrdila je i vodeća svjetska organizacija za srtifikacija uređaja TÜV Rheinland, koja ih je prepoznala kao najbolje 1000R zakrivljene gaming monitore u industriji, dodijelivši im Eye Comfort certifikat.

„Kao svjetski lider na tržištu gaming monitora, Samsung nastavlja uvoditi inovativne uređaje koji pružaju unaprijeđeno gaming iskustvo nove generacije. Odyssey G7 jedinstvena je kombinacija udobnosti, proširene perspektive, vrhunskih performansi i ugodnog vizuelnog iskustva.“, rekao je Hyesung Ha, viši potpredsjednik Odjela za vizuelne ekrane, Samsung Electronics.

Modeli od 27 i 32 inča imaju posebnu široku Quad-High Definition rezoluciju (WQHD; 2.560 × 1.440), omjer slike 16: 9, svjetlinu ekrana 600 cd/m2 i tehnologiju Quantum dot za veoma precizan prikaz boja, neovisno o osvjetljenju.

Samsung je na ovaj model primijenio futuristički dizajn zasnovan na detaljnim istraživanjima tržišta i komentarima korisnika. Mat-crni vanjski dio kućišta uparen je sa stražnjim dijelom u koji su ugrađena svjetla, čija se boja može mijenjati prema željama gamera Takođe, G7 gaming monitor podržava NVIDIA G-SYNC® i Adaptive Sync tehnologije prikaza, dizajnirane kako bi gamerima pružile dinamično i neometano iskustvo igranja.

Za više informacija posjetite https://displaysolutions.samsung.com/monitor/odyssey.

Podijeli post