Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Huawei otvorio svoju najveću flagship prodavnicu na svijetu, površine 5.000 kvadratnih metara

Huawei otvorio svoju najveću flagship prodavnicu na svijetu, površine 5.000 kvadratnih metara

Trgovina na 5000 kvadratnih metara u poslovnom centru Šangaja posjetiocima nudi jedinstveno iskustvo i uvid u sve najnovije proizvode ove kompanije

Huawei je nedavno otvorio svoju najveću flagship prodavnicu na svijetu. Prodavnica se nalazi u Šangaju, u poslovnom centru grada, s površinom od gotovo 5000 kvadratnih metara. Zgradu u Art Deco stilu sagradio je 1935. godine Silas Aaron Hardoon, britanski tajkun koji se obogatio na prometu nekretnina.

Pažljiva obnova koja uključuje moderni dizajn i materijale udahnula je novi život u ovu istorijsku zgradu, čineći je centralnim mjestom na kojem se lokalna zajednica može zabaviti, učiti, dijeliti i praviti inovacije.

“Huawei je oduvijek cijenio odnos s potrošačima koji nije samo odnos kupca i prodavača. S našim smo kupcima duboko povezani. Flagship trgovina je mjesto koje okuplja postojeće korisnike, potencijalne korisnike i developere”, rekao je Richard Yu , izvršni direktor Huawei CBG-a. “Huawei je takođe uključio AI experience zonu u ovaj prostor, pružajući potrošačima priliku da istraže mogućnosti koje stvaraju sveprisutna povezanost i IoT.”

Stogodišnja zgrada oživljena savremenim dizajnom

Grad Šangaj ovu je Nanjing Building proglasio istorijskom zgradom drugog reda. Zgrada je bila svjedok uspona i padova trgovine u Šangaju kroz zadnjih 100 godina. U svom posljednjem renoviranju zgrada Nanjing je postala Huaweijev “gradski trg”.

Kroz respektabilnu obnovu i inventivan dizajn, Huawei je sačuvao izvorni oblik i funkciju zgrade u najvećoj mogućoj mjeri, kako bi se zadržao njen izvorni šarm. U ovu istorijsku i kulturnu znamenitost udahnut je novi život kako bi spremno dočekala novu generaciju potrošača.

Vanjska fasada, sa svojim ciglenim zidovima, ukrasnim uzorcima i svjetiljkama, je u potpunosti sačuvana, dok se za restauraciju koristila moderna keramička ostakljena boja. Za postizanje modernog izgleda, dodani su osvjetljenje i LED ekrani kako bi noću zgrada bila privlačnija. Izvorna struktura unutrašnjeg prostora je sačuvana, a materijali poput terrazza korišteni su za jačanje greda i stubova i popločavanje tla, što je ovoj istorijskoj zgradi dalo novi izgled.

“Huawei je puno komunicirao s istorijskom jzajednicom za zaštitu zgrada u Šangaju. U najvećoj mjeri smo poštovali originalni dizajn zgrade i nastojali reprodukovati njen izvorni izgled, stvarajući prostor za druženje na kojem se potrošači mogu odmoriti i družiti“, rekao je Herman Zhu, CMO Huawei CBG-a.

Zona sa svim proizvodima na prvom spratu flagship trgovine dizajnirana je s velikim staklenim prozorima kako bi se dobilo što više prirodnog svjetla, čime ne samo da je smanjena potrošnja energije, nego se ruše i barijere između unutrašnjeg i vanjskog prostora.

Cijeli asortiman Huaweijevih proizvoda prikazan je na prvom spratu, s pojedinačnim prikazom svakog proizvoda. Ovdje potrošači mogu doživjeti i kupiti proizvode koji zadovoljavaju njihove potrebe za životom, radom i zabavom. Osim najnovijih uređaja P40 serije, potrošači u trgovini mogu pronaći i najnoviji Huaweijev sat – Watch GT 2e, kao i flagship tablet – MatePad Pro.

Na drugom spratu prikazano je pametno iskustvo u pet scenarija: Pametna kuća, Mobilna kancelarija, Fitnes i zdravlje, Lagano putovanje i Zabava. Potrošači mogu osjetiti pametno povezan život koji donosi mogućnosti poput “prelaska na kućni način rada jednim klikom”, “saradnju na više ekrana”, “sinhronizaciju sportskih podataka u stvarnom vremenu”, “MeeTime” i “putovanje s lakoćom”. Korisnici tako mogu da iskuse praktičnost koju omogućuje naučni i tehnološki napredak.

BUG

Podijeli post