Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Citroën najavljuje novi C4

Citroën najavljuje novi C4

 

Novi 100% električni ë-C4 i novi C4 biće službeno u potpunosti predstavljeni 30. juna. Pojaviće se u tri verzije, a oslanjaće se kako na dizajn limuzina C segmenta tako i na vrlo popularnu kategoriju SUV-ova

Nakon lansiranja SUV vozila C3 Aircross i C5 Aircross, Citroën se priprema za povratak na tržište limuzina, ali i istovremenu elektrifikaciju pogona. Naime, kompaktne limuzine igraju važnu ulogu na evropskom tržištu i predstavljale su gotovo 28% prodaje C segmenta u 2019. godini. Novi 100% električni ë-C4 i novi C4 ponudiće moderan koncept vozila u ovom segmentu, a kupci će moći odabrati hoće li to biti 100% električni, benzinski ili dizel automobil.

Tri različita izvora energije na izbor

Novi 100% električni ë-C4 i novi C4, predstavljaju isti automobil dostupan s čak tri različita izvora energije: struju, benzin ili dizel, kako bi omogućio kupcima izbor učinkovitih motora koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama.

Najavljeni 100% električni ë-C4 i novi C4 dobili su povišenu i naglašenu siluetu koja spaja eleganciju i dinamičnost, ali i istovremeno uzima neka obilježja SUV vozila. Novi C4 preuzima glavne oznake identiteta marke Citroën, uz prihvatanje novog dizajna kompletne game kompanije, poručili su uz ovu najavu iz Citroëna.

Novi 100% električni ë-C4 i novi C4 biće službeno u potpunosti otkriveni uskoro, 30. juna, zajedno sa svim tehničkim detaljima.

Autonet

Podijeli post