Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Resident Evil prodat u preko 100 miliona primjeraka

Resident Evil prodat u preko 100 miliona primjeraka

Postoje igre koje na prvi pogled nisu popularne kao recimo one sportske, trkačke, ili pucačine iz prvog lica. Međutim, neke od igara koje se ne pominju često, znaju da nas iznenade nekim rekordima, bar kada je u pitanju prodaja. Resident Evil jedna je od takvih igara.

Horor žanr opstaje zbog Resident Evil igara

Capcom se definitivno sigurno nije nadao da će dostići prodaju neke svoje igre u preko 100 miliona primjeraka. Resident Evil je horor igra, jedina u žanru koja je tako nešto uspjela. Iako je franšiza počela 1996. godine, do danas su se održali na tržištu i u tome su zaista uspješni. Franšiza stara 24 godine nije uvijek bila jednako popularna, pa je recimo zabilježeno da je Resident Evil 7 prodat u preko 7,5 miliona primjeraka, dok je rimejk Resident Evil 3 prodat u 2 miliona primjeraka za samo dva dana prodaje.

Kompanija se zbog ovog velikog uspjeha oglasila i označila nekoliko faktora koji su uticali na to da Resident Evil bude prodat u ovoliko kopija. Prvi faktor je “dosljedan raspored” novih igara. Franšiza nikada nije dugo spavala, i uvijek se pojavljivala baš kada je trebalo. Ovakvom strategijom, uvijek su bili u centru pažnje. Obećavaju da ova strategija neće prestati da se implementira. Najbolja informacija je to što će Resident Evil: Village doći za Sony PlayStation 5 2021. godine. Time će se zombi serijal nastaviti i na najnovijoj igračkoj konzoli.

Engadget

Podijeli post