Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Sony prikazao PlayStation 5 konzolu u dvije verzije (video)

Sony prikazao PlayStation 5 konzolu u dvije verzije (video)

Sony je zvanično prikazao dolazeću PlayStation 5 konzolu, zajedno sa prvim setom dodataka za uređaj. Konzola je prikazana u okviru događaja koji se u najvećoj mjeri fokusirao na igre koje će biti dostupne za PS5.

 

Sony PlayStation 5 (odnosno PS5) raskida sa dizajnerskim jezikom PlayStation 4 modela. Praktično su objavljene dvije verzije konzole, a očekuje se da će obije na tržište stići u istom trenutku. Jedan od modela će imati podršku za disk drajv, dok drugi neće imati ovu opciju. Sa PlayStation 5 modelom, Sony će se fokusirati na digitalnu eru gejminga. Kompanija će i dalje nuditi verziju koja podržava tradicionalne diskove za igre, ali će zato “Digital Edition” verzija uređaja podržavati samo digitalne fajlove.

 

Oba uređaja će imati dva načina na koja se mogu postaviti na površinu – fotografija prikazuje dvije konzole koje stoje na njihovim crnim postoljima, a dva uređaja će moći da se postave i u ležećem položaju. Kada su u pitanju dodaci za PlayStation 5, Sony je najavio i daljinski upravljač, DualSense Charging Station, HD kameru i Pulse 3D bežične slušalice.

 

Sony nije objavio cijenu za dva dolazeća modela PlayStation 5 konzole, a očekuje se da će uređaji biti objavljeni tokom praznične sezone krajem 2020. godine.

 

SlashGear

Podijeli post