Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Ovako bi izgledao Tesla Roadster s raketnim pogonom

Ovako bi izgledao Tesla Roadster s raketnim pogonom

Elon Musk je pri predstavljanju nove generacije Roadstera, koju očekujemo sljedeće godine, najavio da bi svoje maksimalno ubrzanje mogao postizati korištenjem posebnih SpaceX-ovih raketnih boostera. Jedan je vizuelni umjetnik pokušao virtuelizirati kako to izgleda

 

Kada je Elon Musk prošle godine govorio o novom Teslinom Roadsteru, spomenuo je jedan detalj koji je mnogima raspalio maštu. On je, naime, rekao da će Roadster od nule do 100 km/h ubrzavati za manje od dvije sekunde uz pomoć ne samo snažnih elektromotora, već i posebnih raketnih boostera na kompresovani vazduh. Njih će, navodno, osmisliti i proizvesti druga Muskova uspješna kompanija, SpaceX, poznata po tome što je, među ostalim, u svemir poslala i prvu generaciju Roadstera.

Ovi boosteri trebali bi biti skriveni ispod zadnje tablice, kako je tada govorio Musk, i pogonjeni vazduhom. Rezervoari tog zraka i pripadajući kompresor takozvanog “SpaceX paketa opreme” bi se trebali nalaziti na mjestu zadnjih sjedala (kojih, naravno, ne bi bilo u ovoj varijanti). Koliko je ovaj koncept prihvatljiv kupcima, i koji bi to kupci bili, ne znamo, ali znamo jedno – ako Musk suludu ideju osmisli, vrlo često je i realizuje.

Prije nego što Roadster stigne na tržište – a biće to umjesto ove, 2021. ili 2022. godine – mi se možemo zabavljati konceptima njegovog raketnog pogona. Pažnju nam je stoga privukao konceptualni video koji prikazuje upravo novi Teslin Roadster sa zamišljenim SpaceX paketom reaktivnog pogona, kako ubrzava iz mjesta dobivajući snagu iz motora i kompresovanog vazduha.

Video animaciju izradio je Slave Popovski, umjetnik koji se bavi kompjuterskom animacijom (CGI) i 3D vizuelnim efektima, te je objavio na Twitteru. Možemo samo reći: ako je to budućnost Roadstera, jedva čekamo!

BUG

Podijeli post