Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Lenovo predstavio VR headset za poslovne korisnike – Mirage VR S3

Lenovo predstavio VR headset za poslovne korisnike – Mirage VR S3

Mirage VR S3 headset kompanije Lenovo namijenjen je poslovnim korisnicima zbog čega ima i specifične dodatke poput higijenske ploče koju je lako održavati čistom, što je jedan od bitnih preduslova za masovnu upotrebu

 

Lenovo je predstavio novi VR headset za poslovne korisnike – Mirage VR S3. Razvijen je u saradnji s kompanijom Pico Interactive, robustan je, lagan i odlikuje ga kvalitetan zvuk i dugotrajna baterija. Lenovo je vodio računa i o higijeni pa je Mirage VR S3 dobio i higijensku ploču za lice koja se lako čisti, što je jedan od glavnih preduslova za korištenje od strane više korisnika.

 

Mirage VR S3 headset može se nositi preko naočara. Temelji se na Snapdragon 835 čipsetu, ima 5,5“ ekran rezolucije 3.840 x 2.160 tačaka (4K) i frekvencije osvježavanja 75 Hz. Ugao gledanja iznosi 110 stepeni te internu memoriju kapaciteta 64 GB. Za zahtjevnije korisnike tu je i podrška za memorijske kartice microSD formata i kapaciteta do 256 GB. Sa softverske strane nalazi se Android 8.1.

Podržan je Bluetooth te softverska platforma ThinkReality, koja poslovnim korisnicima omogućuje snažne upravljačke alate, poslovnu integraciju i robusni IT portal koji služi za upravljanje svim korisničkim aplikacijama i uređajima. Lenovo Mirage VR S3 ima 4K zaslon za jasniji vizuelni prikaz, hands-free kontrole za korištenje bez ili s isporučenim kontrolerom.

 

Novi VR headset je robustan i lagan (470 grama). Dolazi s integrisanim zvukom i kako smo na početku teksta spomenuli, dugotrajnom baterijom od 4.200 mAh. S jednim punjenjem baterije može raditi i do tri sata što ga čini i više nego pogodnim za korištenje u poslovanju. Lenovo ističe kako VR pruža sveobuhvatna iskustva koja pomno odražavaju poslovne zadatke i situacije u kojima zaposlenici mogu steći iskustva na efikasniji i efektivniji način uz manje troškove. Pored toga, studije pokazuju kako obuka zaposlenih kroz VR tehnologiju u odnosu na tradicionalna sredstva rezultira mjerljivo višim stopama zadržavanja i povećanjem rezultata.

 

Najnovije proširenje portfelja Lenovo usluga, Lenovo Integrated Solutions Support (LISS) ugrađeno je u novo komercijalno VR rješenje. Lenovo ISS globalni je program kompletne usluge koji podržava odgovarajući hardver, softver i usluge kako bi pružio napredniji nivo podrške kroz životni ciklus rješenja.

 

Lenovo Mirage VR S3 bit će dostupan u trećem kvartalu ove godine u Sjevernoj Americi, Kini, Japanu, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Italiji i Španiji. U Sjevernoj Americi koštaće će oko 450 USD dok će cijena na globalnom tržištu zavisiti o zemlji u kojoj se bude prodavao.

Podijeli post