Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Windows File Recovery – Microsoftov alat za povratak izbrisanih podataka na Windows 10

Windows File Recovery – Microsoftov alat za povratak izbrisanih podataka na Windows 10

Microsoft je neprimijetno uveo aplikaciju za povratak obrisanih podataka – Windows File Recovery koji radi iz kontrolne linije i samo na Windowsima 10

Microsoft Store postao je bogatiji za još jednu aplikaciju, i to Microsoftovu. Windows File Recovery kako mu sam naziv kaže služi za povratak datoteka koje su slučajno obrisane, ili koje su postale nedostupne zbog formatiranja diska, USB memorije ili nekog drugog uređaja čija je namjena skladištenje podataka.

Iako se u Microsoft Storeu navodi kako je aplikacija namijenjena širokoj publici, životne dobi od tri i više godina, Windows File Recovery najčešće će koristiti stariji, iskusniji korisnici, jer se radi o softveru koji se pokreće i koji radi kroz kontrolnu liniju (Command prompt). Brojna oznaka najnovije verzije je 0.0.11761.0, veličina joj je 8,29 MB, a može se preuzeti putem Microsoft Store trgovine. Windows File Recovery podržava sistem datoteka FAT, exFAT, ReFS i NTFS te poveći broj tipova datoteka: AFS, JPEG, MP3, MPEG, PDF, PNG i ZIP. Detaljan popis datoteka koje je moguće vratiti pomoću WFR aplikacije možete proučiti u prilogu i na službenim stranicama aplikacije.

Windows File Recovery ima tri moda rada – Default koji Microsoft preporučuje za NTFS sisteme te Segment i Signature koji se koriste kada neku datoteku nije moguće vratiti preko Default moda, kada je recimo disk formatiran ili oštećen. U tom slučaju preporučuje se da prvo pokušamo vratiti datoteke pomoću Segment moda, a u slučaju neuspjeha zadnja opcija je pokušaj povratka podataka preko Signature moda.

Windows File Recovery može se koristiti isključivo za povratak podataka koji su se nalazili na lokalnim diskovima, SSD-ovima, USB memorijama, SD karticama i drugim uređajima. Povratak podataka s clouda i mrežnih mjesta pohrane za sada nije podržan. Da bi se WFR mogao koristiti potrebno je imati računar s Windowsima 10, i to ne s previse starom verzijom. Najniža verzija Windowsa 10 koja je podržana jeste ona brojne oznake 19041, i naravno sve kasnije.

BUG

Podijeli post