Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Adobe Photoshop Camera zvanično dostupna besplatno na iOS-u i Android-u

Adobe Photoshop Camera zvanično dostupna besplatno na iOS-u i Android-u

Ukoliko ste tražili način da svoje Instagram selfije i objave podignete na viši nivo, Adobe ima rješenje. Adobe-ova besplatna aplikacija Photoshop Camera sada je dostupna na App Store-u i na Google Play-u.

 

Aplikacija donosi na telefon „filtere i efekte koji su vrijedni Instagram pažnje“, kao i nekoliko AI opcija, prilagođenih sočiva i Photoshop trikova. Kompanija Adobe je najavila aplikaciju u novembru na svojoj konferenciji Adobe Max i od tada je na public preview, međutim zvanična aplikacija je konačno od danas dostupna.

Fokus na korisnike društvenih mreža

Photoshop Camera je više usmjerena prema korisnicima društvenih mreža i influenserima nego prema fotografima. Nema robusne funkcije za uređivanje poput aplikacije iPad Photoshop. Umjesto toga, omogućava kretanje kroz filtere prije nego što snimite fotografiju. Koristi Sensei AI za prepoznavanje subjekta na fotografiji i može da preporučiti i automatski primjeni prilagođavanja na osnovu tehničkog sadržaja fotografije (to jest dinamičkog raspona, tonaliteta, tipa scene i područja lica).

https://www.youtube.com/watch?v=TrUPqyylDgs&feature=emb_title

Funkcija Face Light optimizuje osvjetljenje kako bi uklonila oštre sijenke. Aplikacija će prepoznati svaki predmet u grupnim selfijima kako bi uklonila izobličenje, a obećava i filtere kreirana od strane umjetnika i influensera, poput Billie Eilish. Kako Adobe kaže, „brze popravke poput osvjetljenja portreta i uklanjanja distorzija znače da možete da postavljate slike koje izgledaju kao da ste na njih potrošili mnogo više vremena nego što ste to zapravo uradili.“

 

Engadget

Podijeli post