Dobrodošli na novi web shopPROVJERI PONUDU

Najnovija nadogradnja za Windows 10 donosi probleme sa štampačima

Najnovija nadogradnja za Windows 10 donosi probleme sa štampačima

Iako smo na trenutak pomislili da Microsoft ozbiljno radi na svom Windows 10 operativnom sistemu i kvalitetu, možda ipak nije tako. Najnovija nadogradnja donosi poboljšanja kada je u pitanju sigurnost sistema, ali dolazi sa velikim bagovima koji onemogućavaju korištenje štampača.

Problem utiče na HP, Canon, Panasonic, i Ricoh štampače

Microsoft je objavio ispravke KB4560960 i KB4557957 9. juna, međutim korisnici su odmah počeli da se žale kako im štampači nakon nadogradnje ne rade. Iz izvještaja sa Microsoft Answers vidi se da ove nadogradnje utiču na modele štampača HP, Canon, Panasonic, Brother i Ricoh. Takođe, neki su objasnili kako ne mogu ni sačuvati PDF datoteke.

Iz kompanije najkorištenijeg operativnog sistema su objavili saopštenje da potvrđuju da je došlo onemogućavanja štampanja na određenim štampačima. Windows 10 nadogradnje ne pravi prvi put problem, ali se čini da će sve biti riješeno vrlo brzo.  Nakon što se završe ispravke za ovaj problem, Microsoft će objaviti više informacija o ovome. Za sada korisnicima jedino ostaje da deinstaliraju ažuriranje za Windows 10 za jun, kao i softver svog štampača.

Podijeli post